Opće odredbe i uvjeti korištenja web trgovine www.klisab.com (dalje u tekstu: Opći uvjeti) sastavljeni su u skladu sa Zakonom o zaštiti potrošača, Zakonom o zaštiti osobnih podataka te Zakonom o elektroničkoj trgovini, važećim na području Republike Hrvatske.

MOLIMO VAS DA, KAO KORISNICI PAŽLJIVO PROČITATE OVE OPĆE ODREDBE I UVJETE KORIŠTENJA WEB TRGOVINE.

 1. Opće odredbe

Vlasnik web trgovine  www.klisab.com  (dalje u tekstu: web trgovina KLISAB) je KLISAB, obrt za modni dizajn, vl. Tomislav Kliškinić, Zagreb, Kačićeva ulica 13 A.

Ove Opće uvjete prihvaćate elektronskim putem prilikom potvrđivanja narudžbe u web trgovini. Također savjetujemo vam da pročitate i Pravila zaštite podataka i privatnosti (više), kao i Pravila o kolačićima (‘cookies’) (više), budući da se i ovi dokumenti odnose na vaše korištenje web trgovine.

Kao Korisnik slažete se da ćete koristiti web trgovinu isključivo u skladu s pozitivnim propisima za pregled objavljenih sadržaja, kupnju dostupnih proizvoda predavanjem pravno valjanih narudžbi i komunikaciju s prodavateljem.

Usluge koje vam pružamo putem web trgovine ne uključuju troškove koje snosite koristeći računalnu opremu i drugu elektroničku opremu (elektroničke uređaje) te usluge za pristup našoj web trgovini. KLISAB nije odgovoran za troškove telefona, podatkovnog prometa ili bilo koje druge troškove koji mogu nastati prilikom narudžbe ili pregledavanja sadržaja web trgovine i korištenja na njoj dostupnih usluga.

Svi oglasi, fotografije i informacije o proizvodima koji su predmet kupoprodaje vlasništvo su Prodavatelja, koji je isključivo odgovoran za sadržaj oglasa, što uključuje odgovornost za istinitost i točnost informacija i za obveze koje proizlaze iz sadržaja oglasa.

Kupac može biti samo punoljetna poslovno sposobna fizička osoba i pravna osoba.
Ugovor u ime i za račun maloljetnika i poslovno nesposobne osobe mogu zaključiti njegovi zakonski zastupnici ili skrbnici.

 1. Promjene Općih uvjeta

Važećom verzijom Općih uvjeta uvijek se smatra verzija koja je objavljena na ovoj stranici. Za slučaj sporova, primijeniti će se verzija koja je bila važeća u trenutku izvršenja kupnje i s kojom ste kao korisnik izrazili svoju suglasnost u trenutku predavanja narudžbe.

Prodavatelj zadržava pravo u bilo kojem trenutku izmijeniti ili dopuniti Opće uvjete bez prethodnog odobrenja ili posebne obavijesti. Promjene stupaju na snagu danom objave na web stranici.

 1. Sklapanje ugovora o kupoprodaji

Predmet Ugovora je kupnja odabranog proizvoda putem web trgovine KLISAB uz plaćanje cijene proizvoda i troškova dostave.

Ugovor se zaključuje sredstvima daljinske komunikacije (Ugovor sklopljen na daljinu) i to putem Interneta.

Ovi Opći uvjeti kao i pojedini uvjeti prodaje naznačeni uz informacije o određenim proizvodima predstavljaju ponudu web trgovine KLISAB za sklapanje Ugovora.

Korisnik kao kupac svojom registracijom, zaključivanjem narudžbe ili na drugi način utvrđen ovim Uvjetima iste prihvaća čime se smatra da je zaključen Ugovor između korisnika i web trgovine KLISAB, a prema uvjetima prodaje navedenim u ovim Uvjetima. Ovi Opći uvjeti predstavljaju sastavni dio ugovora s korisnikom

Ugovor ne stupa na snagu na temelju obavljene narudžbe i primitkom automatizirane poruke od strane sustava web trgovine KLISAB da je narudžba zaprimljena, jer u trenutku obavljene narudžbe proizvod može promijeniti raspoloživost.

Ugovor stupa na snagu i obavezuje u trenutku kada web trgovina KLISAB potvrdi raspoloživost proizvoda i ovisno o načinu plaćanja pošalje službenu obvezujuću ponudu za plaćanje.

 1. Naručivanje

Prilikom pregledavanja sadržaja web trgovine možete slobodno birati željene artikle i dodavati ih u košaricu. Ova radnja nije niti na koji način obvezujuća. Nakon što ste odabrali željene artikle i sigurni ste da ih želite kupiti, krećete u proces narudžbe prilikom kojeg unosite sve podatke potrebne za izvršenje narudžbe, potvrđujete svoju suglasnost s Općim uvjetima te ovisno o odabranom načinu plaćanja, izvršavate plaćanje.

Naručivanje robe moguće je 24 sata na dan, 7 dana u tjednu.
Roba se naručuje elektronskim obrascem.

Nakon zaključene i poslane narudžbe kupac će primit e-mailom automatski generiranu poruku od strane sustava webshop KLISAB da je narudžba zaprimljena.

Ukoliko Prodavatelj nije u mogućnosti isporučiti sve naručene proizvode pravovremeno će o tome obavijestiti Kupca putem e-maila i upoznati ga o drugim mogućnostima.
Ako se Kupac ne slaže s ponuđenim izmjenama ili odgodama, može otkazati narudžbu u cijelosti.
Kupac može otkazati narudžbu sve do trenutka njenog slanja, a nakon toga kupac je obvezan preuzeti pošiljku.

U slučaju da se proizvod izrađuje po narudžbi Kupca, Kupac nema pravo otkazati narudžbu nakon što je izrada proizvoda započela.

 1. Cijene proizvoda i načini plaćanja

Sve cijene proizvoda u web trgovini izražene su u eurima (€) sa uključenim PDV-om.

Cijene proizvoda su iste za sve vrste plaćanja i vidljive su na stranici proizvoda i u košarici prilikom zaključivanja narudžbe. U cijenu proizvoda nije uključen trošak dostave koji se posebno obračunava u zadnjem koraku narudžbe nakon što korisnik upiše željenu adresu dostave. Prodavatelj zadržava pravo promjene cijene bez prethodne obavijesti. Dostava se izvršava isključivo na području Republike Hrvatske.

U izvanrednim slučajevima administrativne pogreške u iskazivanju cijene proizvoda na stranicama web trgovine, nismo obvezni sklopiti ugovor o kupoprodaji po nepovoljnim uvjetima. Ako do takvog slučaja dođe, ponuditi ćemo vam da proizvod kupite po ispravnoj cijeni, bez obveze prihvaćanja takve ponude. U slučaju vašeg neprihvaćanja ponude, plaćeni iznos će vam biti vraćen ukoliko je uplata s vaše strane prethodno izvršena. Transakcijske troškove (bankovne naknade) vraćanja uplate u cijelosti će snositi KLISAB.

Plaćanje možete izvršiti kreditnom ili debitnom karticom (Mastercard, Maestro, Visa, Visapay) u trenutku zaključivanja narudžbe u web trgovini, uplatom na naš transakcijski račun korištenjem internet bankarstva ili opće uplatnice.

Kod plaćanja kreditnim ili debitnim karticama postoji mogućnost plaćanja na rate (2 – 6) koja se odnosi isključivo na korisnike koji plaćanje vrše karticama izdanima od strane Zagrebačke banke.

Izjava o sigurnosti online plaćanja

Pri plaćanju na našoj web trgovini koristite CorvusPay – napredni sustav za siguran prihvat platnih kartica putem interneta.
CorvusPay sustav osigurava potpunu tajnost Vaših kartičnih i osobnih podataka već od trenutka kada ih upišete u CorvusPay platni formular. Platni podaci prosljeđuju se šifrirano od Vašeg web preglednika do banke koja je izdala Vašu karticu. Naša trgovina nikada ne dolazi u kontakt s cjelovitim podacima o Vašoj platnoj kartici. Također, podaci su nedostupni čak i djelatnicima CorvusPay sustava. Izolirana jezgra samostalno prenosi i upravlja osjetljivim podacima, čuvajući ih pri tom potpuno sigurnima.
Formular za upis platnih podataka osiguran je SSL transportnom šifrom najveće pouzdanosti. Svi skladišteni podaci dodatno su zaštićeni šifriranjem, korištenjem kriptografskog uređaja certificiranog prema FIPS 140-2 Level 3 standardu. CorvusPay zadovoljava sve zahtjeve vezane uz sigurnost on-line plaćanja propisane od strane vodećih kartičnih brandova, odnosno posluje sukladno normi – PCI DSS Level 1 – najviši sigurnosni standard industrije platnih kartica. Pri plaćanju karticama uvrštenim u 3-D Secure program Vaša banka uz valjanost same kartice dodatno potvrđuje i Vaš identitet pomoću tokena ili lozinke.
Corvus Pay sve prikupljene informacije smatra tajnom i tretira ih u skladu s tim. Informacije se koriste isključivo u svrhe za koje su namijenjene. Vaši osjetljivi podaci u potpunosti su sigurni, a njihova privatnost zajamčena je najmodernijim zaštitnim mehanizmima. Prikupljaju se samo podaci nužni za obavljanje posla sukladno propisanim zahtjevnim procedurama za on-line plaćanje.
Sigurnosne kontrole i operativne procedure primijenjene na našu infrastrukturu osiguravaju trenutnu pouzdanost CorvusPay sustava. Uz to održavanjem stroge kontrole pristupa, redovitim praćenjem sigurnosti i dubinskim provjerama za sprječavanje ranjivosti mreže te planskim provođenjem odredbi o informacijskoj sigurnosti trajno održavaju i unaprjeđuju stupanj sigurnosti sustava zaštitom Vaših kartičnih podataka.
Hvala što koristite CorvusPay!

Račun ćete primiti u paketu zajedno s robom ili kao posebnu pošiljku, ovisno o mjestu otpreme robe. Ukoliko vam je potreban R1 račun molimo vas da dodate u napomenu tijekom procesa narudžbe te unesete sve potrebne podatke. Izdavanje R1 računa trenutno je dostupno kao opcija samo pravnim osobama registriranima u Republici Hrvatskoj.

 1. Dostava

Cijena dostave je 4,65 €.

Prodavatelj može u okviru svojih akcijski ponuda ponuditi besplatnu dostavu za narudžbe u vrijeme trajanja akcije ili promocijske prodaje određenih proizvoda.

Naručene proizvode isporučit ćemo:

 • dostavnom službom
 • osobnim preuzimanjem u poslovnici

Rok isporuke je od 7 do 14 radnih dana od dana primitka narudžbe.

Prilikom preuzimanja u poslovnici rok za preuzimanje je 7 do 14 radna dana od dana potvrde dostupnosti proizvoda.

Isporuku obavljamo isključivo na području Republike Hrvatske.

Isporuka na otoke vrši se po unaprijed utvrđenom rasporedu dostavne službe za dostavu na otoke.

Dostavna služba na svojim internetskim stranicama objavljuje raspored dostave na otoke.
Nakon otpreme vaše narudžbe primit ćete e-mail poruku s brojem pošiljke i uputama za praćenje.

Dostava se ne vrši subotom i nedjeljom.

Primatelj je obvezan priopćiti točan broj mobilnog telefona radi pravodobnog informiranja o isporuci. Ukoliko ste od dostavne službe zaprimili obavijest o prispijeću pošiljke, možete istu kontaktirati i dogovoriti naknadnu isporuku ili isporuku na drugu adresu.
Proizvodi će biti zapakirani tako da se uobičajenom manipulacijom u transportu ne mogu oštetiti. Kupac je dužan prilikom preuzimanja proizvoda provjeriti eventualna oštećenja i odmah ih reklamirati dostavljaču, odnosno odbiti preuzeti pošiljku na kojoj su vidljiva vanjska oštećenja. Roba je osigurana od gubitka u dostavi.

Kupac je obavezan prilikom preuzimanja robe potpisati otpremnicu/dostavnicu  te je dostavna služba Overseas Express uzima kao potvrdu o preuzimanju. Potpisom na potvrdi o primitku pošiljke smatra se da je proizvod preuzet bez vanjskih vidljivih oštećenja.
U slučaju da Kupac naruči robu i odbije je primiti, Prodavatelj ima pravo tražiti od Kupca nadoknadu dostavnih i vlastitih manipulativnih troškova.

 1. Povrat i reklamacije, prigovori

Jednostrani raskid ugovora, povrat, zamjena artikala i povrat novca

Temeljem članka 72. Zakona o zaštiti potrošača potrošač ima pravo, ne navodeći za to razloge, jednostrano raskinuti ugovor i to u roku od 14 dana od dana predaje predmeta u posjed potrošaču.

U skladu s člankom 79. Zakona o zaštiti potrošača,  potrošač nema pravo na jednostrani raskid ugovora u slučaju da je predmet ugovora roba koja je izrađena po specifikaciji potrošača ili koja je jasno prilagođena potrošaču.

U obliku Informativnog obrasca (link: Informativni obrazac o pravu na jednostrani raskid ugovora – Zakon o zaštiti potrošača) o pravu na jednostrani raskid ugovora o kupoprodaji, navode se prava i obveze Kupca, kao i prava i obveze Prodavatelja u slučaju ostvarivanja prava korisnika na jednostrani raskid ugovora o kupoprodaji.

Obrazac za jednostrani raskid ugovora o kupoprodaji možete preuzeti ovdje u DOCX ili PDF obliku:

Izravne troškove povrata robe snosi Kupac (troškovi dostave).

Proizvodi koje Kupac vraća moraju biti neoštećeni, nenošeni i neoprani i sa originalnim etiketama.

Korisnik/kupac je odgovoran za svako umanjenje vrijednosti robe koje je rezultat rukovanja robom.

Kod jednostranog raskida ugovora, Kupac se može odlučiti:

 • na povrat uplaćenih sredstava, u tom slučaju Kupac dostavlja robu na adresu Prodavatelja o svom trošku, a Prodavatelj mu nakon zaprimljene i provjerene robe, doznačuje sredstva na račun umanjena za troškove dostave ili
 • na zamjenu artikla za drugi artikl ili zamjenu istog artikla za drugu veličinu. U tom slučaju Kupac dostavlja robu na adresu Prodavatelja o svom trošku, Prodavatelj mu nakon zaprimanja robe šalje zamijenjeni artikl ili isti artikl druge veličine i naplaćuje troškove ponovne dostave, te eventualnu razliku u cijeni. Transakcijske troškove (bankovne naknade i slično) snosi KLISAB.

U slučaju kada se Kupac odluči na povrat novca, iznos u visini prodajne cijene vraćenih proizvoda doznačit ćemo Vam na tekući račun (bez troškova dostave). Kupac treba na Obrascu za jednostrani raskid ugovora o kupoprodaji navesti IBAN broj i banku kod koje je otvoren tekući račun te broj telefona.

 • Reklamacije

Prodavatelj odgovara za materijalne nedostatke ako je proizvod imao nedostatak u trenutku prijelaza rizika na Kupca, bez obzira da li mu je to bilo poznato. Prodavatelj odgovara i za one materijalne nedostatke koji se pojave nakon prijelaza rizika na Kupca ako su posljedica uzroka koji je postojao prije toga. Prodavatelj ne odgovara za neznatan materijalni nedostatak.

Kod reklamacije zbog materijalnog nedostatka na proizvodu kupac treba popuniti pisani prigovor potrošača i poslati ga Prodavatelju u zakonskom roku.

Reklamacija će se smatrati valjanom ako se pregledom proizvoda utvrdi da odgovara uvjetima za reklamaciju sukladno Zakonu o obveznim odnosima i Zakonu o zaštiti potrošača.
Reklamacije se mogu podnositi putem pisanog prigovora potrošača (obrazac za pisani prigovor potrošača dostupan je u nastavku teksta).

 • Prigovor 

Svoje prigovore sukladno članku 10. Zakona o zaštiti potrošača možete poslati na adresu:
Kačićeva 13A, Zagreb ili putem elektroničke pošte na: info@klisab.com

Ovdje možete preuzeti primjerak pisanog obrasca prigovora u DOCX ili PDF obliku.

 1. Rješavanje potrošačkih sporova

Svaki spor pokušat ćemo riješiti mirnim putem – sporazumno. Možete također koristiti mehanizme izvansudskog rješavanja potrošačkih sporova pravom pokretanja postupka izvansudskog rješavanja spora podnošenjem prijave Sudu časti Hrvatske gospodarske Komore, i/ili podnošenjem prijedloga za mirenje Centru za mirenje pri Hrvatskoj gospodarskoj Komori.

Kupci sporove također mogu alternativno rješavati putem internetske platforme za rješavanje sporova:
http://ec.europa.eu/consumers/odr/

 1. Zaštita autorskih prava

KLISAB je vlasnik autorskih prava, idejnog i izvedbenog projekta kao i svih softverskih aplikacija na ovim stranicama. Sve fotografije, kao i svi tekstualni materijali vlasništvo su web trgovine KLISAB te bez znanja i pisanog pristanka nije dozvoljeno kopiranje i/ili korištenje informacija i/ili fotografija istaknutih na ovim stranicama u komercijalne svrhe.
Sva prava su pridržana. Korištenjem ove web stranice izričito se obvezujete da podatke i informacije, a posebice fotografije i tekstove, kao i bilo koje druge materijale u vlasništvu web trgovine KLISAB koristiti u zakonom zabranjene ili ovim uvjetima nedopuštene radnje ili svrhe.

 1. Nadležnost

Za sve sporove proizašle iz korištenja web trgovine i/ili iz primjene i korištenja ovih Općih uvjeta ugovara se nadležnost stvarno nadležnog suda u Zagrebu.

 1. Pitanja i prijedlozi

Imate li kakvih pitanja ili prijedloga molimo kontaktirajte nas na:
e-mail: info@klisab.com

Posljednja izmjena dana 01. 07. 2021.