Ova je politika o zaštiti privatnosti zadnji put ažurirana 16. prosinca 2020. godine i odnosi se na građane Europskog gospodarskog prostora.

KLISAB, obrt za modni dizajn, vl. Tomislav Kliškinić, Zagreb, Kačićeva ulica 13 A

Opća odredba o zaštiti osobnih podataka globalno je utjecala na osvještavanje važnosti i vođenja brige o osobnim podacima te na koji način se s njima postupa, a nama je dala povoda da svoje standarde i njihovu interpretaciju stavimo na višu razinu i predočimo korisniku na jednostavan i direktan način.

KLISAB posluje u skladu sa zakonima Republike Hrvatske.

U nastavku vas informiramo o tome u koje svrhe prikupljamo i koristimo vaše osobne podatke te kako te postupke možete nadzirati i ostvarivati svoja prava.

Obradu osobnih podataka vodi:

KLISAB, obrt za modni dizajn, vl. Tomislav Kliškinić
Kačićeva ulica 13 A, Zagreb, Hrvatska
e-mail: info@klisab.com

Koje podatke o vama posjedujemo?

Osobni podaci ili osobne informacije označavaju sve informacije o pojedincima prema kojima se osoba može identificirati. Ovisno o situaciji, možemo prikupljati različite vrste osobnih podataka o vama, uključujući:

 • vaše opće identifikacijske podatke (ime i prezime, spol);
 • vaše kontakt podatke (adresa, e-mail, broj telefona);
 • podatke o aktivnostima/interakcijama s nama, uključujući i potencijalne buduće interakcije;
 • demografske i interesne podatke.

U koju svrhu koristimo vaše osobne podatke i zašto je to opravdano?

Vaše osobne podatke ćemo obrađivati ukoliko imamo odgovarajuću osnovu koju zakon u tu svrhu predviđa i ukoliko:

 • smo od vas zaprimili prethodnu suglasnost,
 • obrada je nužna kako bi mogli ispuniti ugovorne obveze prema vama ili poduzimati predugovorne korake na vaš zahtjev,
 • obrada je nužna kako bi mogli djelovati u skladu s našim pravima ili zakonskim obvezama; ili
 • obrada je nužna za postizanje našeg opravdanog interesa i ne utječe prekomjerno na vaše interese ili osnovna prava i slobode.

Molimo imajte u vidu da prilikom obrade podataka po gore navedenoj osnovi uvijek nastojimo održati ravnotežu između našeg opravdanog razloga i zaštite vaših osobnih podataka.
Vaše osobne podatke uvijek obrađujemo s utvrđenom svrhom i obrađujemo samo one osobne podatke koji su relevantni za postizanje te svrhe.

Na kojim mjestima prikupljamo vaše osobne podatke?

Vaše osobne podatke prikupljamo tijekom:

 • korištenja naše web stranice;
 • upita za kupnju proizvoda;
 • narudžba proizvoda

Korištenje web stranice

Koristimo Google Analytics kako bi prikupljali informacije o prometu i analizirali posjetitelje na našoj web stranici. Prilikom osnovnog prikupljanja informacija, ne prikupljamo nikakve osobne podatke o vama. Ukoliko nam date pristanak za demografsko i interesno praćenje te remarketing, podaci koje Google ima o vama bit će proslijeđeni nama unutar zbirnog izvještaja o našoj stranici. Odabirom remarketinga dozvoljavate Googleu da poslužuje oglase prema vašim interesima. Više o tome možete pročitati ovdje: https://adssettings.google.com/authenticated

Ugrađeni sadržaj s drugih web stranica

Na nekim dijelovima naše web stranice postoji sadržaj koji smo putem kôda ugradili s drugih web stranica. Pristup tom sadržaju odvija se na isti način kao da ste mu pristupili na web stranici gdje je postavljen, te time možete preuzeti i kolačiće koje bi inače preuzeli posjetom te stranice.

Tipični ugrađeni sadržaj je sadržaj sa stranica koje dijele video, slike i sl. Te stranice mogu prikupljati vašu IP adresu, informacije o pregledniku i operativnom sistemu, pohranjivati i preuzimati kolačiće na vaš preglednik, ugraditi praćenja interakcije s ugrađenim sadržajem, uključujući i povezivanje interakcija s vašim računom na tom servisu, ukoliko ste u tom trenutku prijavljeni.

Link na politike privatnosti servisa koji koristimo je u nastavku:
Facebook: https://www.facebook.com/about/privacy/

Kolačići

Kolačići su nizovi informacija koje web stranice u trenutku posjeta ili prihvaćanja pohranjuju na vašem pregledniku, te koje taj preglednik dostavlja web stranici prilikom slijedećeg posjeta.

Mi koristimo kolačiće kako bi pratili svoje posjetitelje, ali i servisi koji su ugrađeni u našu stranicu također koriste kolačiće. Kako bi mogli koristiti te servise potrebno je omogućiti prihvaćanje navedenih kolačića, a ako ih želite ukloniti iz preglednika, u nastavku su linkovi na upute za uklanjanje kolačića:

Više o kolačićima i njihovom korištenju pročitajte ovdje.

Narudžbe u našem webshopu

Prilikom narudžbe ispunjavate podatke koji su potrebni da se vaša narudžba provede i da ostvarite kupnju. Pristup tim podacima imaju naši zaposlenici koji obrađuju vašu narudžbu, a prilikom dostave vaših narudžbi vaše ime, prezime, adresa, a u nekim slučajevima i telefon i e-mail adresa, ustupaju se našem ugovorenom  partneru (OVERSEAS TRADE Co. Ltd. d.o.o., Hrvatski Leskovac, Zastavnice 38a) za dostavu paketa.

Vaši podaci s računa bit će pohranjeni zbog pravnih propisa na za to zakonski određeni rok.

Kontakt obrazac i e-mail

Koristimo Microsoft Outlook kako bi obrađivali sve interne e-mailove i komunikaciju s klijentima.
Politika privatnosti Microsofta:
https://privacy.microsoft.com/en-gb/privacystatement
Kada zaprimimo vaš e-mail dobit ćemo vašu e-mail adresu, IP adresu i podatke koje ste nam naveli u kontakt formi ili poruci. E-mail komunikaciju čuvamo u našoj bazi samo dok je to nužno potrebno, odnosno dok ili komunikacija ne završi ili se ne ostvari ugovorna obveza u smislu kupovine.

Obavijesti putem newslettera

Za slanje newslettera, kao i za upravljanje listama primatelja i evidenciju odjava, koristimo MailChimp platformu i poduzimamo sve potrebne mjere za zaštitu podataka sukladno Općoj uredbi o zaštiti podataka (GDPR) i hrvatskim zakonima i propisima.
Na svakom newsletteru postoji link za izmjenu podataka, suglasnosti koje ste nam dali ili predaju zahtjeva za brisanje vašeg kontakta s liste.
Politika privatnosti MailChimpa:
https://mailchimp.com/privacy Policy.

Zaštita djece i maloljetnih osoba

Ova web stranica namijenjena je odraslim osobama, stoga ne želi i nema namjeru prikupljati osobne podatke djece. Prema tome, savjetujemo sve maloljetne posjetitelje mlađe od 16 godina da ne otkrivaju ili unose nikakve osobne podatke u naše servise. Ukoliko otkrijemo da je maloljetna osoba upisala neke osobne podatke, mi ćemo ih ukloniti u skladu s tehničkim mogućnostima.

S kime dijelimo vaše osobne podatke?

Tijekom našeg poslovanja, vašim osobnim podacima mogu pristupiti ili se mogu proslijediti slijedećim kategorijama primatelja prema načelu samo oni koji to trebaju znati:

 • našim partnerima;
 • fizičkim i pravnim osobama (trećim stranama) – izvršiteljima obrade; i
 • zaposlenicima.

Razina dijeljenja vaših podataka sa svakim pojedinačno ovisi o konkretnoj svrsi obrade.

Svi naši izvršitelji obrade posjeduju iste ili više sigurnosne norme kao i mi. Tamo gdje je to bilo potrebno, te kako bi dodatno povećali razinu zaštite vaših osobnih podataka, s izvršiteljima obrade potpisali smo Sporazum o obradi podataka.

Gore navedene treće strane su ugovorno obvezne čuvati povjerljivost i sigurnost vaših osobnih podataka, u skladu s važećim zakonom.

Vašim osobnim podacima se također može pristupiti ili ih se može proslijediti bilo kojem nacionalnom i/ili međunarodnom regulatornom, izvršnom ili javnom tijelu ili sudu, gdje smo to dužni učiniti prema zakonu ili propisu ili na njihov zahtjev.

Ukoliko bi se u bilo kojem trenutku stvorila potreba da vaši osobni podaci prenose na treće osobe iz razloga za koji nije prvotno prikupljen, ili naknadno dobiven vaš pristanak, omogućit ćemo vam da se izjasnite o svom izboru.

Kako štitimo vaše osobne podatke?

Implementirali smo odgovarajuće tehničke i organizacijske mjere kako bi pružili razinu sigurnosti i povjerljivosti vaših osobnih podataka.

SSL certifikat vam jamči sigurnost naše stranice enkripcijom podataka, koji se prenose od vašeg uređaja do našeg servera.

Naši informatički sustavi i sustavi trećih strana su tehničkim i organizacijskim mjerama zaštićeni od neovlaštenog pristupa, izmjene ili širenja vaših podataka, kao i od gubljenja ili brisanja.

Naši zaposlenici su educirani za pravilno postupanje i čuvanje osobnih podataka.

Koliko dugo čuvamo vaše osobne podatke?

Osobne podatke koje smo prikupili na temelju zakona, dužni smo čuvati onoliko vremena koliko određuje zakon ili propis. Podatke koje smo prikupili radi ostvarenja legitimnog interesa bit će pohranjene u našim evidencijama na period od 5 nakon vaše posljednje interakcije s nama, ukoliko nije drugačije naznačeno. Ostale podatke koje smo prikupili temeljem privole čuvat će se u bazi gostiju na period naveden u privoli koju ste nam dali.

Koja su vaša prava i kako ih možete izvršavati?

Osiguravamo vam sljedeća prava:
– Pravo na pristup (informiranje o opsegu i vrsti) vašim podacima
– Prvo na ispravak (odnosi se na podatke koje ste dali)
– Pravo na zaborav
– Pravo na prigovor oko upotrebe osobnih podataka
– Pravo na prenosivost, tj. pravo na povrat osobnih podataka ili da ih proslijedimo osobi vašeg izbora, u strukturiranom, strojno čitljivom obliku, bez prepreka s naše strane.

Pravo na pristup

Imate pravo na informaciju o svojim osobnim podacima koje vodimo i držimo u memoriji. Ako ste zakonski skrbnik korisnika također imate pravo na informaciju o osobnim podacima osobe kojoj ste zakonski skrbnik.

Pravo na ispravak

Imate pravo na ispravak netočnih osobnih podataka koji se na vas odnose, što ćemo mi provesti u razumnom roku.

Pravo na brisanje (pravo na zaborav)

Imate pravo ishoditi anonimizaciju svojih osobnih podataka, bez nepotrebnog odgađanja, ako ne postoji zakonit razlog za daljnju obradu tih podataka s naše strane (npr. ako podaci više nisu nužni u odnosu na svrhe za koje su obrađivani). Ako takav zakonit razlog ipak postoji, o tome ćemo vas detaljno informirati u sklopu odgovora na vaš zahtjev za brisanjem.

Pravo na prigovor oko upotrebe osobnih podataka

Ako se obrada vaših osobnih podataka zasniva na ostvarenju naših legitimnih interesa, imate pravo u svakom trenutku uložiti prigovor na takvu obradu osobnih podataka u mjeri u kojoj se obrada odnosi na vaše podatke. U slučaju da dokažemo da postoje uvjerljivi legitimni i zakoniti razlozi za obradu koji nadilaze vaše interese, prava i slobode ili ako je to potrebno radi postavljanja, ostvarivanja ili obrane naših pravnih zahtjeva, vaš prigovor neće biti uvažen.

Pravo na prenosivost

Imate pravo dobiti osobne podatke koje ste nam pružili u strukturiranom, uobičajeno upotrebljavanom i strojno čitljivom formatu te ih prenijeti drugom voditelju obrade bez ometanja s naše strane.

Svoj zahtjev možete uputiti na e-mail adresu: info@klisab.com

Kako ćete biti obaviješteni o izmjenama naših Politika privatnosti?

Bilo koje buduće izmjene u obradi vaših osobnih podataka priopćit će vam se unaprijed putem zasebne obavijesti na ovoj web stranici.

Ukoliko imate daljnjih pitanja u vezi obrade vaših osobnih podataka, pozivamo vas da nas kontaktirate:

KLISAB, obrt za modni dizajn, vl. Tomislav Kliškinić
Kačićeva ulica 13 A, Zagreb, Hrvatska
e-mail: info@klisab.com
s naznakom: N/r Službenika za zaštitu osobnih podataka